miercuri, 3 iunie 2009

Clinceni 6 iunie 2009 - Miting aviatic special dedicat Zilei Copilului




Iata comunicatul de presa oficial al Aeroclubului Romaniei semnat de tanarul sau director, George Rotaru, pilot acrobat de exceptie, membru al formatiei Hawks of Romania:



"AEROCLUBUL ROMANIEI ORGANIZEAZA O DEMONSTRATIE AERONAUTICA CU OCAZIA ZILEI INTERNATIONALE A COPIILOR



Sambata 6 Iunie 2009, incepand cu ora 10.30, Aeroclubul Romaniei organizeaza o demonstratie aeronautica la Aeroclubul Teritorial “Aurel Vlaicu” Bucuresti – Aerodrom Clinceni, Soseaua Alexandriei nr. 16 Jud. Ilfov.

Evenimentul este dedicat Zilei Internationale a Copiilor.

Programul de zbor va avea durata de aproximativ doua ore si va include acrobatie aeriana cu avioane si planoare, zboruri demonstrative cu aeronave ultrausoare motorizate, balon cu aer cald, salturi cu parasuta.

Intrarea publicului va fi gratuita.

Manifestarea se va bucura de participarea domnului Radu Berceanu, Ministrul Transporturilor si Infrastructurii. Vor lua parte, de asemenea, personalitati ale vietii publice, reprezentanti ai administratiei publice centrale si locale.

Vor putea fi urmarite in evolutie elicoptere si avioane reactive ale Fortelor Aeriene Romane.

Demonstratia se va desfasura cu participarea componentilor Loturilor Nationale de Zbor cu Motor, Planor si Parasutism si a formatiei de inalta acrobatie „Hawks of Romania” ale Aeroclubului Romaniei, precum si a formatiei de acrobatie „Iacarii Acrobati”, companiilor Special Air Services, Alfa Air Services, Regional Air Services si Fly Level. De asemenea, vor participa aeronave ultrausoare motorizate private.

„Hawks of Romania” este formatia demonstrativa de 4 avioane a Aeroclubului Romaniei. Formatia evolueaza pe avioane de inalta acrobatie Extra 300L de fabricatie germana, unice in tara.

„Iacarii Acrobati” este o formatie de acrobatie privata, specializata in zboruri demonstrative la joasa inaltime, care evolueaza pe 2 avioane YAK-52 produse la Aerostar Bacau.

Special Air Services, Alfa Air Services si Regional Air Services sunt companii private specializate in operatiuni de taxi aerian si scoala.

La aceasta demonstratie va participa si Aeroclubul Szeged din Ungaria cu un planor de inalta performanta.


In zilele 04.06 si 05.06.2008 presa este invitata intre orele 10.30 si 13.00 pentru a urmari antrenamentele, pentru zboruri de prezentare, interviuri.

Persoane de contact:
Comandantul Aeroclubului Teritorial “Aurel Vlaicu” Bucuresti – Aerodrom Clinceni, Mihai Dobre

tel.: 0726 678 536




Aeroclubul Romaniei

Director General
George Rotaru"


Vremea va fi buna, dupa toate prognozele si sint sigur ca vom avea parte de demonstratii exceptionale. Fiti cu ochii pe evolutiile elicopterelor de la SAS (va zbura din nou Valer Novac cu Dauphin-ul!!!) , pe evolutiile Extrelor 300L si ale Iakarilor. IAR 99 la Clinceni - o raritate!!!! - va face cu siguranta senzatie! Si sa nu uitam acrobatia cu planorul. Va fi o zi de zbor pe cinste. Se pare ca voi zbura si eu cu YR-SFS - Cessna 172RG - intr-un zbor demonstrativ al primilor absolventi ai scolii de pilotaj de la Special Air Services. Asta daca cei de la scoala se vor tine de cuvant si vor mai face aceste zboruri. Eu voi zbura cu mare bucurie daca ideea aceasta frumoasa se va pune in practica. Pana pe 6 iunie, urmariti un filmulet de la editia de an ul trecut a acestui eveniment.

Niciun comentariu:

Blog Widget by LinkWithin