luni, 4 februarie 2008

Zborul cursei Tarom Bucureşti-Madrid, întrerupt dupã ce comandantulului i s-a fãcut rãu

Cursa Tarom Bucureşti-Madrid care a decolat de pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandã" din Bucureşti luni 5 februarie, la ora 9:00, şi-a întrerupt zborul şi a aterizat pe aeroportul Fiumicino din Roma dupã ce comandantul a acuzat o stare de rãu şi lipsã de oxigen.

Potrivit unui comunicat al companiei Tarom, cursa RO415 şi-a întrerupt zborul cãtre destinaţia finalã şi a aterizat, în jurul orei 10:20 (ora Italiei), pe aeroportul Fiumicino, dupã ce, în momentul apropierii de acesta, comandantul aeronavei "a acuzat o stare de disconfort accentuat, senzaţie de rãu şi lipsã de oxigen". Ca urmare, împreunã cu pilotul secund, acesta a luat decizia de aterizare pe aeroportul din Roma. Manevrele de coborâre şi aterizare s-au desfãşurat în deplinã siguranţã.

Pasagerii cursei au fost preluaţi de cãtre reprezentanţii companiei, de la Roma, şi li s-au oferit serviciile corespunzãtoare în asemenea situaţii. Totodatã, a fost anunţatã şi escala Tarom de la Madrid, unde au fost luate mãsurile de asistare a pasagerilor, care urmeazã sã se îmbarce cãtre Bucureşti, în conformitate cu reglementãrile internaţionale în cazuri de întârziere.

Compania a transmis cã, la ora 14:00, un echipaj Tarom s-a îmbarcat pe un zbor Alitalia, cu destinaţia Roma, în vederea preluãrii aeronavei care efectua zborul RO415. Se estimeazã cã aeronava va decola spre Madrid la ora 17:00 (ora Italiei).

De la Madrid la Bucureşti, ora estimatã de decolare este 20:00 (ora Spaniei), în timp ce sosirea la Bucureşti va fi în jurul orei 23:30 (ora României), cu o întârziere de aproximativ cinci ore şi jumãtate

Sursa:
Mediafax

4 comentarii:

Anonim spunea...

Mihai, ai un blog foarte interesant. Chiar daca nu am postat aici, sa stii ca am citit articolele tale cu interes. Am gasit linkul spre tine la Pisicot,o prietena buna. Respekt!

Pisicot spunea...

Adelineee, deci mă citeşti :))

Mihai Grecea spunea...

Multumesc pentru aprecieri, Adelin. Banuiesc ca esti acel Adelin celebru la care ma gandesc eu daca ai ajuns aici pe filiera Pisicot. Daca e asa, MARE RESPEKT! Multumesc pentru vizita. In curand o sa apara si lucruri live legate de scoala de zbor si va fi, sper, din ce in ce mai palpitant.

Anonim spunea...

da, pisicot. te citesc:) daca eu mi-am sters blogul nu inseamna ca nu le citesc pe ale altora. :)mihai, multumesc pentru aprecieri.

Blog Widget by LinkWithin