vineri, 15 februarie 2008

Autoritatile vor sa construiasca un aeroport in sudul Capitalei

Ministerul Transporturilor planuieste constructia unui aeroport in zona de sud a Capitalei, pentru a face fata traficului aerian in crestere, a declarat vineri ministrul Ludovic Orban.

"La ora actuala avem in derulare un studiu de fezabilitate pentru realizarea unui aeroport in sudul Capitalei, iar la jumatatea anului cred ca va fi gata. Ulterior vom introduce o Hotarare de Guvern pentru a include acest proiect in bugetul pe anul 2009", a declarat Orban.

Daca proiectul este aprobat, constructia va demara in 2009 si va fi finalizata, potrivit lui Orban, la sfarsitul lui 2010.

"Nu intamplator s-a pus problema construirii unui aeroport in sud. Nordul Capitalei s-a dezvoltat si datorita aeroportului Otopeni si accesului catre DN1", a declarat Razvan Murgeanu, viceprimarul Capitalei.

Ludovic Orban a mai spus ca are in vedere trecerea proiectului canalul Dunare-Bucuresti de la Ministerul Mediului, unde este prevazut ca si canal irigabil, la Ministerul Transporturilor, pentru a-l face unul navigabil.

"Este foarte important pentru Bucuresti realizarea acestui canal. Capitala va fi riverana Dunarii si intr-un viitor se va putea face transport navigabil pe acest canal. In momentul actual Dunarea este folosita la un potential navigabil de 8%", a precizat ministrul Transporturilor.

La randul sau, viceprimarul Razvan Murgeanu a mai spus ca "Bucurestiul trebuie sa se dezvolte si in sud, unde pretul terenului este de 8-10 ori mai mic decat in nord".

Sursa: www.dailybusiness.ro

Niciun comentariu:

Blog Widget by LinkWithin