sâmbătă, 2 februarie 2008

Yakarii acrobati in Emiratele Arabe Unite

Site-ul AeroNautic Magazin ne da o veste foarte imbucuratoare: Yakarii au facut senzatie in Emirate. Iata mai jos stirea, preluata ca atare.


“Yakerii acrobaţi” - un spectacol inedit la Concursul Internaţional de Acrobaţie


Piloţii români primesc, din nou, atenţia specială a organizatorilor competiţiilor aviatice de nivel mondial. Echipa “Yakerii Acrobaţi”, alcătuită din Ioan Postolache şi Dan Ştefănescu, şi-a făcut debutul la Concursul Internaţional de Acrobaţie de la Al Ain. 2008 este primul an în care “Yakerii Acrobaţi” evoluează în afara Europei.
Cu o experienţă de mii de ore în zborul în celulă, “Iakerii Acrobaţi” – avîndu-l ca lider pe Ioan Postolache şi ca aripă dreaptă pe Dan Ştefănescu – au oferit un program acrobatic deosebit. Pilotând două avioane de tipul YAK 52TW – versiunea modernă a legendarului model fabricat în România - YAK 52 – “Yakerii Acrobaţi” au tăiat răsuflarea mulţimii cu zborul lor strâns, în tandem.
"Concursul Internaţional de Acrobaţie de la Al Ain este foarte cunoscut în România. A concura în afara Europei este o noutate pentru noi, iar reputaţia de concurs de primă clasă a evenimentului aviatic organizat la Al Ain este motivul pentru care am decis să ne facem debutul în Oraşul Grădină," a declarat Ioan Postolache pentru WAM – agenţia de presă a Emiratelor Arabe Unite.

Concursul, desfăşurat între 24 şi 27 ianuarie, a stat sub înaltul patronaj al şeicului Mohammed bin Zayed Al Nahyan, prinţ moştenitor al Abu Dhabi şi comandant suprem al Forţelor Armate ale Emiratelor Arabe Unite. Piloţi şi echipe din ţări precum Suedia, SUA, Italia, Marea Britanie, Turcia, Ungaria, Arabia Saudită, Austria, Rusia, Lituania, Spania şi acum şi România, au stârnit entuziasmul publicului.
Participarea foarte amplă - peste 110 avioane – şi locaţia exotică au atras un public numeros.
Zburând sub licenţa Regional Air Services“Yakerii Acrobaţi” au putut fi admiraţi în vara anului 2007 şi la cele două evenimente care promit să devintă o tradiţie a aerodromului Tuzla – Fly In (17 august – Costineşti şi Tuzla) şi Aero GP (24 – 25 august - Mamaia). În afara demonstraţiilor de acrobaţie, la Aero Grand Prix românul Ioan Postolache a concurat piloţii de la Fliyng Aces.
“Yakerii Acrobaţi” pregătesc programe acrobatice noi, cu care vor evolua în cadrul evenimentelor pe care cei de la Regional Air Services – Aerodrom Tuzla le organizează în 2008 şi care vă sunt prezentate la adresa www.regional-air.ro

Iata mai jos si programul confirmat al celor doi asi ai mansei pentru 2008, asa cum este prezentat pe site-ul lor oficial:

- 10 - 14 Ianuarie - ALAIN - UAE - www.alainaerobaticshow.com
- 08 Iunie - Royal Danish Airforce Air Show - DENMARK -
- 18 - 20 Iulie - Tannkosh Fly Inn - GERMANY - www.tannkosh.de
- 16 August - Tuzla - Beach Fly Inn ( LRTZ ) - ROMANIA

Niciun comentariu:

Blog Widget by LinkWithin