joi, 14 februarie 2008

Noutati despre scoala de pilotaj

Saptamana viitoare voi incepe cursurile. Noi vesti cat se poate de curand!

21 de comentarii:

Scorpion spunea...

Buna,
scuza-ma ca dau buzna asa. am 22 de ani, vreau sa fac si su cursul de pilotaj la aeroclubul roman, nu prea gasesc pe internet mare lucru, ai putea sa imi spui cand sunt inscrierile si eventual sa imi dai un nr de tel de contact?
iti multumesc din suflet!
Luana

Mihai Grecea spunea...

Inscrierile pentru Aeroclubul teritorial Clinceni se fac la sediul Aeroclubului Romaniei din bulevardul Lascar Catargiu, numarul 54, sector 1, Bucuresti.
Telefon: 021 312 3619.

Cursurile sunt gratuite pentru persoanele cu varsta cuprinsa intre 16 si 23 de ani.

Perioada de inscriere : 05 ianuarie-31 ianuarie 2009, cu posibilitatea de prelungire.


Detalii pe http://www.aeroclubulromaniei.ro/ (site-ul e in curs de "reamenajare").

Scorpion spunea...

Multumesc frumos! Am fost si am luat lista cu actele necesare, ne vedem pe 31!!! :)

Mihai Grecea spunea...

Bravo! Eu pe la Clinceni, insa, o sa mai ajung doar pentru skill test si apoi, dupa ce iau brevetul, pentru zbor. Iti urez mult succes, multa rabdare si perseverenta. O sa ai nevoie. Si sa nu te descurajezi daca o sa ai si zile mai proaste. Vor fi, cu siguranta. Bafta si cer senin!

Anonim spunea...

Salut!
Foarte interesanta treaba cu cursurile gratuite. Eu am 17 ani, ma numesc Catalin, si mi-ar facea mare placere sa fac acest curs.
Ma gandeam la aeromodelism, dar nu se compara cu scoala de pilotaj! Am inteles unde trebuie sa ma inscriu, si perioada. M-ar interesa daca exista totusi niste costuri suplimentare. Multumesc frumos!

Mihai Grecea spunea...

Salut Catalin,

Daca esti sigur ca vrei sa devii pilot - dar trebuie sa fii foarte sigur! - nu rata ocazia sa te inscrii la Aeroclub! Nu va fi deloc usor. O sa ai enorm de invatat, o sa fie momente grele, descurajante, dar atat de frumoase, totusi. Ai o varsta ideala sa te apuci de zbor. Si poti face asta gratis. E un mare avantaj. Grabeste-te sa te inscrii pentru ca locurile nu sunt multe.

In ceea ce priveste costurile, din cate stiu nu sunt alte costuri in afara de transportul pana la aerodrom (Clinceni e la 15 km de Bucuresti) si berile pe care va trebui sa le dai, dupa ce o sa ai 18 ani, evident, diferitelor personaje simpatice de la Clinceni :) Una peste alta, eu am facut scoala la o companie privata, pentru o licenta de pilot privat, nu de pilot sportiv, si experienta Aeroclubului nu am trait-o. Insa, inca o data iti spun, daca vrei sa zbori si esti sigur sigur ca esti capabil s-o faci (ai microbul, pasiunea si sanatatea necesare) nu ezita sa incepi de pe acum. Eu as fi vrut sa fac de mult scoala insa am tot amanat. M-am trezit la 23 de ani ca as fi fost gata sa incep, insa nu mai era gratis. Abia acum am avut banii si mai ales timpul necesar sa incep scoala. Cu o intarziere de 12 ani. 12 ani de zbor pe care i-am pierdut...


Mult succes, idiferent de ce vei decide sa faci!

Anonim spunea...

Multumesc pentru raspuns. Luni ma duc la sediu . Va mai deranjez cu o intrebare : in ce consta testul medical ?

Catalin

Mihai Grecea spunea...

Catalin, cred ca pentru aeroclub ai nevoie de un certificat medical clasa II, la fel ca la PPL. Eu am descris deja pe blog in ce a constat acest test medical.

Uite unul dintre link-uri (citeste si comentariile!!!):

http://propellerdream.blogspot.com/2008/01/primul-pas-catre-scoala-de-pilotaj.html

Unknown spunea...

stiu ca am venit tarziu dar abia acum am aflat ca sunt cursuri gratuite, am 22 de ani si in mai fac 23. as fi vrut sa stiu daca se mai fac inscrieri. va multumesc anticipat.
Andrei

Mihai Grecea spunea...

Andrei, cursuri gratuite sunt doar la Aeroclubul Romaniei. Cred ca e destul de tarziu acum pt ca s-au facut deja inscrierile. Din ce stiu s-au dat si niste teste. N-ar strica sa dai un telefon acolo, dar nu-ti fa mari sperante :(

Aeroclubul Romaniei
Telefon: 021 312 3619.

Scorpion spunea...

Buna din nou,
Tot eu te-am deranjat cand intrebam de inscrierile pentru curs. A fost examenul, am intrat la ultrausoare (prietenii zic ca si cu cea mai mare nota), dar selectia sportivilor abia de acum incepe... probabil vom ramane 15-20% din putinii care am intrat...
Voiam sa iti multumesc din suflet ca m-ai ajutat cu un sfat cand am avut nevoie si sa te intreb daca ne vedem pe clinceni :)

Mihai Grecea spunea...

Felicitari Luana! Iti doresc multa multa bafta! Si ambitie. O sa ai nevoie. Si rabdare. Ca lucrurile la Aeroclub nu se misca foarte repede, asa cum ar trebui sa se miste. Dar tinand cont de faptul ca totul e gratis, poti trece peste asta.

Au mai trec pe la Clinceni in perioada urmatoare fiindca mai am de facut cateva ore de zbor. Inca n-am dat skill testul si am si schimbat avioanele pe care zbor. Acum zbor pe doua avioane Cessna 172N si 172RG inmatriculate cu YR-SES si YR-SFS. Le poti vedea pe timpul zilei la Clinceni. Sper ca dupa Paste o sa ajung din nou pe la aerodrom. Spre sfarsitul lui aprilie sau cel tarziu in mai o sa dau examenul practic ca sa-mi iau si brevetul. Apoi cred ca o sa dau si examenele pt ULM, ca e bine sa am si licenta aia. :)

Mult succes. Daca esti pe la Clinceni cand sunt pe acolo, da-mi un semn ca eu nu stiu cum sa te identific :)

Scorpion spunea...

Pai... la clinceni eu voi fi deocamdata miercurea si mai apoi sper ca tot mai des :)
ma tem insa sa nu fi descoperit tarziu sportul asta. Am 22 jumate, din cate am citit zborul gratuit e pana la 23... Oare timpul va avea rabdare cu mine sa imi dau licentele necesare, avand in vedere ca intentionez sa beneficiez de training gratuit din partea Aeroclubului?
Poti sa imi raspunzi pe mail: luanabuga@yahoo.com. Iti multumesc!

Mihai Grecea spunea...

Nu stiu ce sa-ti spun... Ritmul la Aeroclub nu e cel mai radid cu putinta. Nu e un ritm prea mare nici la privati... Si nici nu stiu daca e foarte bine sa te grabesti cu orice pret. Pretul in aviatie poate fi foarte mare, stii si tu... Si nu e in bani... E bine sa te grabesti incet si sa incerci sa asimilezi cat mai bine ce inveti. Pauzele intre zboruri sunt foarte utile pentru ca te gandesti la ce si cum faci si poti sa-ti indrepti in felul asta greselile. Iar greselile apar in mod inevitabil in scoala. Si uneori se incapataneaza sa te chinuie :)

Sper sa poti termina fara sa fii nevoita sa scoti bani din buzunar.

Cer senin!

Scorpion spunea...

Sierra Echo Sierra, liber aterizarea... tot aud prin radio :) eu am inceput sa ma dau pe festival ;) 5012-ul. sper sa avem vreme buna maine... in principiu eu merg destul de des pe la clinceni :) cand mai vii anunta-ma. cer senin!

Mihai Grecea spunea...

Saptamana asta nu am mai fost la aerodrom. Saptamana trecuta am zburat destul de mult. Ca am facut pregatiri pentru skill test si am dat si testul :) Am zburat vreo 3-4 ore. Dar numai cu Cessna 172 RG. Ala cu pas variabil si tres escamotabil (YR-SFS). Cu YR-SES am zburat o singura data, acum vreo luna si jumatate. Cu SES zboara la noi la scoala doar elevii de la formare, incepatorii, cum ar veni. Stiu ca au acum destul de multa activitate.

Mihai Grecea spunea...

Felicitari ca ai inceput zborul si mult succes! Cu ce instructor zbori?

Scorpion spunea...

Grupele inca nu s-au facut. Sunt 3 instr la ULM: Mihai Dobre Tone, Horea Mesesan si Ionut Andrei. Am zburat pana acum cu toti 3, mai mult cu dl. cmd. adj. Horea :)
La miting cred ca o sa ne vedem pe acolo :D

Anonim spunea...

Re spune-ti-mi va rog si mie unde m-as putea inscrie pentru aceste cursuri de zbor am 19 ani am terminat anul acesta liceul . aceste cursrui se fac doar pe aerodromul din bucuresti sau si din alte orase ex. Suceava :)

Mihai Grecea spunea...

Pana la 22 de ani poti face scoala de zbor gratis. Cel putin la modul teoretic. Si asta in cadrul Aeroclubului Romaniei. Insa trebuie sa-ti spun ca, intrucat sunt extrem de multi doritori sa faca scoala gratis, Aeroclubul este nevoit sa faca o multime de departajari. Asa incat pana vei ajunge la cursuri si la zbor, te vor chinui foarte tare cu examene.

Si nici dupa ce ai intrat la cursuri nu ai garantia ca le vei termina gratis (de obicei dureaza ani de zile cursul la Aeroclub datorita dificultatilor financiare ale acestei institutii de stat - nu e mereu benzina, se mai strica avioanele, sunt multi oameni care zboara, au prioritate cei care platesc etc.). Daca nu ai terminat pana la 22 de ani, vei plati pentru curs. Cursurile se fac, din cate stiu, la Clinceni, Ghimbav/Sampetru Brasov, Sibiu. Dar cel mai bine este sa contactezi Aeroclubul Romaniei pentru detalii.

Versiunea cealalta pentru a deveni pilot privat este sa urmezi o scoala privata. Si aici sunt mai multe versiuni. In Bucuresti, Timisoara/Arad sau Tuzla. In Bucuresti sunt mai multe scoli de pilotaj. Cursurile se organizeaza cand se completeaza cate o grupa cu un numar minim de elevi. Ce pot sa-ti spun este ca la Special Air Services, de exemplu, este pe cale sa se formeze o grupa in scurt timp. Daca ai in intentie sa incepi in curand, contacteaza-i. Intra pe www.sasfto.com

Din cate stiu, la Suceava nu se fac cursuri de zbor pentru obtinerea licentei de pilot privat nici macar la Aeroclubul Romaniei.

Razvan spunea...

Salut!
Numele meu este Razvan, am 120 de ani si din 2014 as vrea sa ma inscriu si eu in program.
Intrebarea mea este:
Programul orerolu de curs si de ore de zbor care este?
Eu sunt la Facultate si as vrea sa merg cu ele-n paralel!

Blog Widget by LinkWithin