sâmbătă, 2 februarie 2008

Pilotul Bruce Dickinson in concert la Bucuresti






Legendara trupa rock Iron Maiden va concerta la Bucuresti pe 4 august 2008! Concertul face parte din turneul “Somewhere Back in Time” si va avea loc pe Stadionul Cotroceni (Progresul).

Asa ca vom avea ocazia sa vedem in Bucuresti acest avion:



Este vorba de avionul oficial, botezat ED FORCE ONE (de la Eddie the monster, mascota trupei), care va transporta trupa in turneu. Este un Boeing 757-200 inchiriat de la compania Astraeus. Avionul a fost folosit din noiembrie 2007 pana la inceperea turneului pe 1 februarie, pe rute comerciale, vopsit insa in culorile Iron Maiden. In acest fel, turneul a avut parte de o promovare neconventionala.

Se pare ca pe timpul turneului avionul va fi pilotat de Bruce Dickinson, vocalul de la Iron Maiden, cunoscut ca impatimit al avioanelor, pilot cu mare experienta (astazi licentiat ATPL, pilot inca din 1993). Bruce are si o companie aeriana (Bruce Air 666) dar zboara in mod curent ca pilot comercial - capitan - pentru Astraeus Airlines.








In februarie 2008 Iron Maiden va lansa un dublu DVD, “Live After Death”, ce cuprinde imagini filmate in martie 1985 in timpul celor 4 concerte sold-out sustinute in Long Beach Arena din Los Angeles, in cadrul turneului Powerslave. “Live After Death” nu a fost disponibil in ultimii 15 ani, aceasta reeditare fiind asteptata de fanii din intreaga lume!


Concomitent cu lansarea DVD-ului, Iron Maiden va demara un nou turneu mondial, “Somewhere Back in Time”, care va cuprinde si Romania, pe 4 august 2008. Turneul va oferi fanilor Iron Maiden sansa de a vedea cel mai elaborat si spectaculos show al trupei, ce se va concentra asupra albumelor lansate in anii ‘80 si va beneficia de legendara scena egipteana din Powerslave Tour.

Una dintre trupele de top ale heavy metal-ului, Iron Maiden a lansat de-a lungul carierei nu mai putin de 14 albume, vandute in aproximativ 70 de milioane de exemplare! Hituri precum “The Trooper”, “Flight of Icarus”, “Where Eagles Dare”, “To Tame A Land”, “Wasted Years”, “Bring Your Daughter... to the Slaughter”, “Afraid to Shoot Strangers”, “Wasting Love” au transformat Iron Maiden intr-una dintre cele mai longevive si influente trupe de heavy metal din intreaga lume. In 2006 Iron Maiden a lansat albumul “A Matter of Life and Death”, material ce a atins primele pozitii in topurile din 40 tari. Albumul a fost promovat de turneul “A Matter Of Life and Death World Tour”, turneu care a cuprins 28 de concerte in Europa, toate sold-out!


Iata-l pe Bruce si in Romania , in vara trecuta, la LRTZ - Aerodromul Tuzla - impreuna cu Roxana Chihulescu sau urcand in Yak-ul 52 al lui Dan Stefanescu.

Si, nu in ultimul rand, desigur, iata-l si impreuna cu mine, vara trecuta, la Mamaia, la AeroGP, unde Bruce a fost invitat sa comenteze cursa aviatica. Mai multe detalii despre vizita si un material video aici.


Si pentru cei care vor sa se amuze putin, iata-l pe Bruce Dickinson la Clarkson in emisiune.



Si o surpriza: una dintre primele inregistrari de amator din primul concert al turneului din acest an - acum 2 zile, in India.




Iata si lista pieselor cantate in India. Sunt foarte multe dintre cele mai celebre hit-uri ale lor. Este foarte posibil ca Iron Maiden sa aiba si in Romania acelasi playlist pentru ca e prima data cand vin aici in formula care i-a consacrat (cu Bruce Dickinson) ca solist vocal.



Evident nu as putea incheia fara un link catre un celebru cantec al lor dedicat aviatorilor: Aces High.

2 comentarii:

inair spunea...

la capitolul piese cu tema aviatica mie imi place mult de la Maiden si tailgunner - http://www.youtube.com/watch?v=2dSLRPUbKkM

iti citesc posturile cu mare interes pentru ca ma gandesc serios daca sa ma apuc de cursuri (si vreau sa iau o decizie in maxim 2 saptamani). as avea si cateva intrebari dar mai intai vreau sa parcurg tot.

Mihai Grecea spunea...

Daca ai intrebari iti voi raspunde cu placere. Posteaza un comentariu sau scrie-mi la mihai at propellerdream punct ro

Blog Widget by LinkWithin