duminică, 17 februarie 2008

Avioanele strategice ale Romaniei sunt pe butuci

Articol de Doru DRAGOMIR publicat in Ziua din 15 februarie 2008


"Flota de transport strategic a Ministerului Apararii este pe butuci. Din cele cinci aeronave C-130 Hercules aflate in dotarea Statului Major al Fortelor Aeriene functioneaza doar una.

Din acest motiv, graficul inlocuirii militarilor romani aflati in Irak a fost dat peste cap. Ministerul Apararii, prevalandu-se de faptul ca detaliile privind transportul personalului in si din teatrele de operatii (numarul aeronavelor, starea operationala a acestora etc.) fac parte din categoria informatiilor clasificate, a refuzat sa ne comunice oficial amanunte despre aceasta problema. Avionul care este operational in momentul de fata a intrat in dotarea Armatei Romane la inceputul anului 2007. Acesta este un C 130 varianta H (fabricat in 1972 - n.r.), in timp ce primele patru avioane care au participat la razboiul din Vietnam sunt C 130 B. De retinut faptul ca, daca nu ar fi existat probleme in derularea licitatiei, MAp ar fi trebuit sa primeasca deja primul avion de transport C-27 Spartan."

2 comentarii:

ina bixade spunea...

Oh, I love planes!!! Mereu am fost fascinata de zbor, avioane...piloti:).Chiar am vrut sa ma fac flight attendant, dar nu am mai apucat. Imi place sa merg la airshows si am si eu poze cu avioane, chiar si cu ala invizibil:)...in realitate arata micut asa...l-am vazut la un airwhow in Cinncinnati-Ohio. Bine, zbor placut si sa devii un pilot adevarat. Good Luck!!!

Mihai Grecea spunea...

Ina, multumesc de vizita. Ti-am vazut si eu blogul si e interesant. Multumesc de urari. Si eu sper sa fiu in stare sa devin pilot :)

Blog Widget by LinkWithin