joi, 6 martie 2008

Final de modul de curs de aerodinamica si principiile zborului plus un elicopter cu adevarat frumos vazut de aproape

Azi a fost ultima zi din primul modul al cursului de aerodinamica si principiile zborului. Domnul profesor Saitoc a intarziat putin din cauza traficului si a ramas sa facem testul peste doua saptamani, cand vom relua cursul. Pana atunci, vom face navigatie aeriana.
Astazi, asadar, a fost o zi de recapitulare si raspunsuri la intrebari. Si, foarte important, am avut ocazia sa ne cunoastem mai bine intre noi, elevii piloti. Am avut timp sa le si arat pe internet colegilor cateva filmulete extraordinare cu trei asi ai mansei: Jurgis Kairys, Svetlana Kapanina, Peter Besenyei. Si am dezbatut putin si despre cum calca in picioare pilotii astia, cu maxima nesimtire, legile fizicii si aerodinamicii. Si, culmea, scapa cu viata de fiecare data...






Am mai admirat si un elicopter Alouette III /IAR-316B al Special Air Services care venea la aterizare langa scoala. Superb aparat. Desi proiectul elicopterului e destul de vechi, aparatul este extraordinar ca performante. Si e foarte frumos. Am inteles ca noi, elevii scolii, vom face, la un moment dat, o plimbare cu acest elicopter pe deasupra aeroportului Baneasa.

Fotografia este facuta de Muller de pe http://romanian-spotters.forumer.ro

De maine incepem lectiile despre navigatie. Cursul devine din ce in ce mai pasionant.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Mai, iti urez succes! Foarte interesant material. In special acele filmulete, care m-au lasat gura casca. Iti urez tot binele si ai grija acolo sus! (Ma bucur ca mai sunt oameni care fac si altceva mai interesant decat toata ziua munca si TV).
Stay HIGH!

Mihai Grecea spunea...

Multumesc Dan. :)

Blog Widget by LinkWithin