sâmbătă, 6 decembrie 2008

Inca 3 examene date la Autoritate

Ieri dimineata am mai dat trei dintre cele patru examene programate la Autoritatea Aeronautica Civila: Proceduri operationale, Performante si limite umane si Aerodinamica - Principiile zborului. Cel mai greu examen a fost la Aerodinamica unde a fost necesar sa stim bine o multime de formule. Insa, in mod surprinzator, dificil a fost si la Performante si Limite Umane. Si asta pentru ca intrebarile au avut chiar si 4 raspunsuri corecte din 6 propuse pe grila. Daca selectai doar 3 din 6 raspunsuri evident nu ti se puncta intrebarea. Si, un alt aspect problematic la acest examen a fost ca multe din intrebarile testului au avut un substrat medical legat de domeniul primului ajutor iar cursul nu prea insista pe asta ci pe factorii care influenteaza fiziologia pilotului si pe componentele psihologice ale activitatii de pilotaj. Una peste alta, sper sa iau toate examenele de pana acum.

Ieri nu am mai dat si examenul de comunicatii radio fiindca inspectorul respectiv nu a putut veni. Vom da examenul de radio pe 10 decembrie, o data cu cel de meteorologie.

8 comentarii:

Unknown spunea...

Hei, felicitari pentru absolvire si succes la aflarea rezultatelor. E o performanta ca ai ajuns aici si nu mai e mult. Intrebarile sunt inventate de ai nostri, sau sunt comune pentru toate tarile JAA? Mi se pare ciudat sa aiba intrebari 'capcana' si strainii (de genul 4 raspunsuri corecte din 6).

Mihai Grecea spunea...

Multumesc. Intrebarile de la legislatie, cunoasterea aeronavei, principiile zborului si performante si planificarea zborului sunt, din cate am auzit, traduse dupa cele din baza de date de la Oxford. Insa pentru Performante si limite umane nu stiu. Iar la navigatie ne-au dat si probleme cu o harta romaneasca.

Dan Goldenblum spunea...

Felicitari Mihai! Ti-am tinut pumnii zilele astea, si chiar m-am gindit la tine ieri, daca pina la urma te-au programat la examene sau nu. Interesanta experienta pe care ai relatat-o la prima mina, e singura de acest gen pe care o cunosc. Cum s-a impacat filologia cu navigatia? :)

Cosmin spunea...

Te felicit Mihai! De acum inainte cer senin si vant de fata ! :) Intrebarile pentru ppl din cate stiu eu sunt dintr-o baza de date a celor de la autoritate care difera fata de cele din afara, iar pentru atpl sunt selectate din baza de date aviationexam (vezi site)..pretty sure.
Bafta!

Mihai Grecea spunea...

Multumesc Dan. N-am avut vreme, de fapt, sa relatez cu lux de amanunte, insa voi face asta, cu siguranta, la skill test pentru ca va fi mai palpitant :)

Sa stii ca navigatia cu filologia, in cazul meu, s-au impacat foarte bine. Eu, de fapt, in 1993, am terminat un liceu de matematica fizica... E drept ca n-am mai avut de a face cu trigonometria de atunci, insa nu au trecut decat... 15 ani :)

Multumesc Cosmin.Cei de la Autoritate iau de la Oxford doar intrebarile pentru o parte dintre materii. In rest, sunt foarte... romanesti testele.

Ma voi uita si pe aviationexam. Multumesc pentru link.

Unknown spunea...

Salut, numele meu e stefan(id-ul e adresa de mail). tot caut pe net de ceva zile o scoala de pilotaj si pot spune ca blogul tau este cea mai de incredere sursa de informatii. As vrea sa fac si eu scoala de pilotaj si nu stiu unde si cum si ce tb facut. daca poti sa am ajuti cu cateva informatii as aprecia.
multumesc

Mihai Grecea spunea...

Stefane, dar nu ai lasat adresa de mail ca sa stiu care e id-ul ;)

Unknown spunea...

sorry, stefan.firta@petrom.com

Blog Widget by LinkWithin