vineri, 7 noiembrie 2008

Din nou la scoala, din nou nervi...

Am fost astazi la scoala pentru cursul de reglementari romanesti in comunicatiile radio. Insa "organizarea" de exceptie de la scoala a lovit din nou: am fost chemati deodata toti elevii, din toate grupele, indiferent daca am parcurs sau nu materia acestui curs. Evident ca intalnirea cu dl. Dospinescu a fost un esec. Cum ar fi putut bietul om sa vorbeasca aceeasi limba cu toti acei studenti? Este foarte suparator ca nu se poate ajunge la un nivel de organizare rezonabil pentru noi cei din prima grupa de studenti. Am inceput primii scoala si acum, spre final, cam suntem lasati in aer. Mai avem, in principiu, putini pasi de parcurs si pierdem extrem de mult timp aiurea in loc sa ne concentram pe finalizarea cursurilor.

Astazi am discutat si cu noul nostru instructor la materia Cunoasterea avionului, Sorin Nutu, unul dintre cei mai cunoscuti instructori de la Aeroclubul Romaniei. I-am aratat notitele cu materia parcursa cu dl. Saitoc si, la o prima evaluare, mai avem nevoie de circa 20 de ore de curs ca sa ne predea materia pe care trebuie s-o cunoastem pentru examen si pentru activitatea noastra viitoare ca piloti sau ca proprietari de avioane usoare. Eu banuiam ca mai avem destul de multa materie pentru ca deja m-am apucat de ceva vreme de citit manualul de cunoastere a aeronavelor editat de Oxford.

Se pare ca saptamana viitoare vom face intensiv aceasta materie la curs. Sau, in cazul in care vom fi programati la Autoritatea Nationala pentru Radiocomunicatii pentru examenul de brevet de radiotelefonist, va trebui sa tragem tare sa invatam toata materia. Si cursul e destul de stufos...

7 comentarii:

Anonim spunea...

hmmmmm...liniste, liniste, liniste :(

parca ai fi in concediu :)
totusi, nu cred ca se poate sa nu se mai intample si ceva nou si bun...

Mihai Grecea spunea...

E liniste pentru ca inca nu a-a intamplat nimic spectaculos legat de Scoala. Deocamdata invat. Si e foarte multa materie. De exemplu manualul cu reglementarile romanesti in comunicatiile radio are cam 300 de pagini. Eu ma asteptam sa aiba mult mai putin.

Anonim spunea...

http://thepiratebay.org/user/Sixers

Aici gasesti tot ce ai nevoie pentru teoria de PPL. Eu am invatat tot dupa aceste materiale... am mai vorbit noi pe youtube.

Mihai Grecea spunea...

Ooo, mersi! Am in original cea mai mare parte dintre materialele alea. Oricum, iti multumesc foarte mult pentru link.
Tu ce-ai mai facut cu skill testul la Tuzla?

Anonim spunea...

Am terminat cu bine tot, ne-am apucat sa facem cele 50 de ore de PIC la Clinceni, Am zburat cu YR-ANC si YR-ANE, poate ne intalnim pe acolo intr-o zi :D .

Mihai Grecea spunea...

Hehe, daca tot am apucat sa zburam aceleasi doua avioane, trebuie sa ne intalnim ;)

Eu mai am de zburat vreo 3 ore lasate special inainte de examen. Asa ca o sa mai ajung saptamanile astea pe la Clinceni.

Felicitari pentru examene. Sa inteleg ca esti deja PPL?

Anonim spunea...

:)DA !! Altfel nu ne puteam apuca de orele pentru PIC. Daca te vad pe acolo vin eu si te trag de maneca :).

Blog Widget by LinkWithin