miercuri, 18 iunie 2008

PE 17 IUNIE AM IESIT LA SIMPLA!!!!!!

La fel ca Aurel Vlaicu in 1910, ieri, pe 17 iunie am iesit si eu la primul zbor in simpla comanda :) Este greu de spus in doua vorbe cat de frumos a fost. Voi incerca, totusi, sa povestesc cum a fost in post-ul urmator si voi ilustra povestea cu materialele filmate de colegul meu Robin caruia ii multumesc frumos pentru filmare si fotografii. Pana atunci trebuie sa selectez imagini si sa urc pe youtube filmulete si asta ia timp...

Astazi am zburat din nou. Doua ore, incepand de la 12. Un tur de pista cu instructorul, 9 ture de pista in simpla comanda si apoi o mica excursie in zona aerodromului Clinceni.



Am decolat de la aerodrom de pe pista 24 spre Mihailesti, ne-am urcat la 1000ft, am virat dreapta, am mers pana la Bolintin, si apoi ne-am intors, de-a lungul autostrazii Bucuresti-Pitesti, pana in zona podului peste soseaua de centura. Am virat apoi dreapta spre Domnesti si Bragadiru. Dupa ce am lasat in dreapta aerodromul, ne-am indreptat spre Magurele. Am trecut la travers de facultatea de Fizica si am zburat catre Jilava. Deasupra inchisorii am facut niste viraje ca sa vedem mai bine fortul in care e localizata puscaria. In cele din urma ne-am indreptat spre aerodrom, trecand in apropiere de 1 Decembrie si survoland inca o data Mihailestiul, lacul Mihailesti si Cornetu.

Pana acum am adunat 20 de ore si un sfert dintre care aproximativ 1 ora si 50 de minute in simpla comanda.

9 comentarii:

V.M. Simandan spunea...

Trebuie sa fie o senzatie minunata!

Mihai Grecea spunea...

Este :)

Anonim spunea...

Super! Felicitari, banuiesc ca iesirea la simpla comanda e un fel de "botezul focului" in aviatie. Ti-au tremurat oleaca genunchii? Sau ceva crampe la stomac?

Mihai Grecea spunea...

Multumesc, Tavi. Cam asta este, e un prim botez. Nu mi-au tremurat prea tare, zic eu :) Mai multe o sa povestesc in curand pe blog, cu imagini si filme :)

Anonim spunea...

BRAVO si felicitari!

Mihai Grecea spunea...

Multumesc!

Anonim spunea...

Cum ai reusit tocmai pe 17 iunie? Stiam ca ziua de iesire la simpla e surpriza......

Anonim spunea...

Anyway.... felicitari! tre' sa fie un sentiment frumos si unic la primul zbor in s.c. ... sau mai multe ... eu inca mai visez...hmmm ..... pacat ca nu sunt smilies...

Mihai Grecea spunea...

Crina, sa stii ca s-a nimerit sa fie pe 17. Mi s-a parut, oricum, funny.


De fapt ar fi trebuit sa fie putin mai devreme, asa cum am povestit intr-un alt post de pe blog...

Iesirea la simpla nu mai avea cum sa fie o surpriza pentru ca a tot fost amanata si deja plutea in aer la vremea respectiva :)

Blog Widget by LinkWithin