vineri, 2 octombrie 2009

MITINGUL AVIATIC DE LA OTOPENI – AMÂNAT CU 24 DE ORE

Mitingul aviatic organizat de Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti cu ocazia sarbatoririi a 40 de ani de activitate va avea loc duminica, 4 octombrie 2009.
Programat initial pentru sambata, 3 octombrie 2009, mitingul a fost reprogramat din cauza conditiilor meteo nefavorabile anuntate pentru aceasta zi.

Spectacolul aerian se va desfasura intre orele 10:00 si 12:00 si este organizat cu sprijinul si participarea Scolii Superioare de Aviatie Civila, Aeroclubului Romaniei, a Statului Major al Fortelor Aeriene Romane, a Centrului de Cercetări si Incercari in Zbor Craiova, a formatiei “Iacarii Acrobati” ai a Special Air Services.

Accesul publicului la miting este liber. Pentru facilitarea accesului publicului a fost amenajata o parcare gratuita in imediata apropiere a zonei dedicate vizionarii spectacolului aerian.

Celelalte evenimente din cadrul programului “Porti deschise la Aeroport” se vor derula conform programului initial, respectiv sambata, 3 octombrie.

Mitingul aviatic va putea fi urmarit in direct accesand butonul special dedicat de pe pagina de web a Aeroportului International Henri Coanda Bucuresti.


Aeronavele care vor putea fi vazute sunt, in ordinea evolutiilor:

SSAVC

Cessna 172 SP
EC 155B
EC120B


Statul Major al Fortelor Aeriene

Hercules C130
PUMA SOCAT
MIG 21 Lancer - cu o evolutie de 8-9 minute


Aeroclubul Romaniei

Airvan GA-8
WILGA
EXTRA 300L - YR-EWA - George Rotaru - acrobatie solo
Formatia de IKARUS
IS 28B


Iacarii Acrobati

3 x YAK 52


Special Air Services

Cessna 172N si RG
AS 365N Dauphin
AS 365N1 Dauphin
Cele 4 aeronave de la SAS vor sosi in formatie duminica la ora 9.00.


Centrul de Cercetare si Incercari in Zbor de la Craiova

IAR 99

5 comentarii:

Unknown spunea...

Mda, daca e adevarata prognoza astora de la meteo, e posibil sa nu se tina nici maine...
Mi-a placut chestia cu MiG-ul care va evolua vreo 8-9 minute... si apoi va da fuga-fuga sa aterizeze inapoi la Borcea, asta daca nu aterizeaza tot la Otopeni.

Oricum, CER SENIN!
C.V.

Mihai Grecea spunea...

Asa este, Cristi. Prognoza este foarte rea. Maine sunt sanse serioase sa nu se poata tine mitingul. Iar daca se tine, sunt sanse mari ca eu, pilot privat incepator, sa nu mai fac deplasarea cu Cessna 172 de la SAS de la Clinceni la Otopeni...

Oricum, MIG 21 va veni de la Borcea, va face evolutia si se va intoarce fara aterizare la Otopeni. La fel a facut si la Mitingul din septembrie de la Buzau.

Unknown spunea...

Da, iar SOCAT-ul si Hercules-ul sunt in curte, deci SMFA-ul va fi prezent...
Pacat de formatiile de acrobatie, ca alea faceau deliciul, cel putin pentru unii ca noi, pe care nu-i mai dau pe spate un zbor la orizontala in formatie.

Mihai Grecea spunea...

Avioanele de la Aeroclubul Romaniei sunt deja la Otopeni. Au fost duse ieri. De la Aeroclub va zbura singurul avion Extra 300L care mai este navigabil momentan, pana la reparatia capitala a celorlalte 5 care mai exista.

Iacarii acrobati, cu cele 3 avioane Yak 52 TW, vor participa si ei. Au confirmat deja. E foarte posibil sa fi ajuns deja la Otopeni.

Se preconizeaza ca plafonul va fi undeva la 3000 asa ca e posibila si evolutia acrobatica. Sa speram ca va iesi cat de cat bine maine...

Magda Rasnoveanu spunea...

desi stau in Baneasa in BUcuresti, nu m-am desprins din casa astazi, spre rusinea mea. oricum am savurat o parte din miting online. felicitari AIHC pentru initiativa de a transmite mitingul si pentru astfel de oameni lenesi.

Blog Widget by LinkWithin