marți, 15 septembrie 2009

Sambata 19 septembrie - Miting si lansare de carte la Aerodromul Deva





COMUNICAT DE PRESA


Dans cu planoare si lansarea volumului "Vlaicu" la Deva

Sambata, 19 septembrie 2009, de la ora 12.00, la Aeroclubul "Constantin Manolache", din Deva, va avea loc lansarea volumului "Vlaicu", scris de istoricul de aviatie Dan Antoniu, pentru marcarea a 96 de ani de la primul zbor realizat cu un planor construit de pionierul aviatiei romanesti, Aurel Vlaicu.

Evenimentul va cuprinde si un program aviatic de exceptie, prezentat de pilotii Aeroclubului Romaniei. Pentru prima data in Romania, o formatie de doua planoare va prezenta un program de acrobatie pe muzica ascultata de publicul de la sol. Planoarele vor lasa si celebrele linii pe cer, specifice avioanelor de acrobatie cu fumigene, ceea ce va constitui o alta premiera nationala.

"Am considerat oportuna lansarea cartii scrise de domnul Dan Antoniu la Deva pentru ca orasul de la poalele Cetatii se afla in imediata apropiere a satului natal al lui Aurel Vlaicu. Credem cu tarie ca aviatia romana si, cu precadere, punctele sale de plecare, ar trebui intens promovate, astfel incat noile generatii sa stie ca Romania a dat oameni de valoare. Am gasit sprijin la Aeroclubul Romaniei si, implicit, la Aeroclubul "Constantin Manolache" din Deva, in organizarea unui show aviatic deosebit. Veti vedea planoare "dansand" pe muzica ascultata de publicul spectator si, daca raspundeti corect la intrebarile noastre, puteti castiga trei zboruri cu un avion ultrausor", a declarat Mihai Floriean, presedintele Asociatiei "Aripi Romanesti".

Publicul va putea participa la o tombola cu premii constand in zboruri la bordul unui avion ultrausor. Ei vor trebui sa raspunda la intrebari din domeniul aviatic, iar primii trei norocosi vor avea parte de cate 15 minute petrecute la inaltime alaturi de pilotii Aeroclubului "Constantin Manolache" din Deva.

La eveniment vor lua parte reprezentanti ai Aeroclubului Romaniei, ai Asociatiei "Aripi Romanesti", precum si oficialitati din partea Primariei Municipiului Deva si a Consiliului Judetean Hunedoara.

Dan Antoniu este istoric de aviatie, autor a numeroase titluri, fiecare dintre ele extrem de bine documentate ( "Vanatorul IAR-80 - Istoria unui erou necunoscut" , "Aviatia Romana in prima zi de razboi - 22 iunie 1941" , "Romanian Aeronautical Constructions"). Noua sa carte, monografia intitulata simplu "Vlaicu", are ca scop crearea unei imagini cat mai exacte a ceea ce a insemnat viata si activitatea acestui mare om, pionier al aviatiei in Romania, si este bazata pe arhive oficiale sau private, texte, marturii, fotografii, artefacte si documente ale vremii.

Asociatia "Aripi Romanesti" este o organizatie neguvernamentala si nepartizana, ce are ca scop promovarea aviatiei si a zborului in toate formele sale si, in special, promovarea aeronauticii si a aviatiei romanesti, in tara si peste hotare. De asemenea, asociatia "Aripi Romanesti" isi propune sa ajute la educarea si sensibilizarea opiniei publice, in special a tinerilor, cu privire la aviatie si la activitatile adiacente acesteia. In plan secundar, asociatia doreste sa informeze persoanele interesate de situatia curenta din domeniul aviatiei si a aeronauticii si despre pastrarea si promovarea istoriei aviatiei, indeosebi a aviatiei romanesti.

Partenerii media ai evenimentului sunt: Antena 1 Deva, Deva TV, Big FM, Mesagerul Hunedorean si Servus Hunedoara. Evenimentul este realizat cu sprijinul Aeroclubului Romaniei.


Pentru mai multe detalii, va rugam contactati:
Mihai Floriean, Presedinte Asociatia “Aripi Romanesti"
Telefon: +4 0730.169.898
Fax: +4 0314.052.715
E-mail: pr @ aripiromanesti.ro
Web: www.aripiromanesti.ro

2 comentarii:

Stefana spunea...

Tot pe 19 sept.2009,a fost miting aviatic la Satu Mare.O zi splendida,cu soare.O zi cu o semnificatie speciala pentru mine:mi-am dat seama ca visul meu este sa zbor...Sper ca intr-o zi sa se realizeze acest vis al meu ;)

Mihai Grecea spunea...

E un vis perfect posibil. Iti doresc sa se implineasca.

Blog Widget by LinkWithin