luni, 9 martie 2009

PRIMA FEMEIE PILOT PE MiG-21 LanceR IESE LA ZBOR

Astazi a fost dat publicitatii urmatorul comunicat de presa de la MAN:

"Ministerul Apararii Nationale
Directia Informare si Relatii Publice


Comunicatul nr. 62 din 09.03.2009

PRIMA FEMEIE PILOT PE MiG-21 LanceR IESE LA ZBOR

Grupa de piloti aflati în perioada de pregatire pentru zborul pe avionul MiG-21 LanceR, la Baza 95 Aeriena Bacau “Erou Cpt. av. ALEXANDRU SERBANESCU”, vor începe în aceasta saptamâna activitatea practica de zbor.

Printre acestia se afla si tânara sublocotenent Simona Maierean, prima femeie pilot din cadrul Fortelor Aeriene Române care va zbura pe acest tip de aeronava.

Sublocotenentul Simona Maierean a absolvit Academia Fortelor Aeriene în anul 2007 dupa care a fost repartizata la Baza 86 Aeriana Fetesti."

O stire foarte frumoasa, tintita la fix de PR-ul ministerului. Felicitari sincere Simonei Maierean.

Mi-as dori, insa, ca peste doi ani sa nu ajunga , dupa o munca intensa pentru a se antrena si a trece pe Mig 21 - LanceR sa zboare iar doar cateva ore pe an pe IAR 99 Soim in lipsa de Mig-uri. Avioanele LanceR isi vor termina resursa in timp extrem de scurt (in 2010) iar iresponsabilii de la Ministerul Apararii nu au decis nici pana acum (daca vor mai decide vreodata) care este optiunea romaneasca pentru avionul multirol. Tinand cont cat de mult dureaza sa implementezi sistemele de maintenance si de exploatare a avioanelor multirol, se ajunge foarte simplu la concluzia ca aviatia noastra militara va fi sublima dar va lipsi aproape cu desavarsire peste nici doi ani... Este revoltator!... Pacat de munca oamenilor extraordinari din aviatia militara, de la piloti la tehnici. Fara un avion multirol vor ajunge bulgarii si ungurii sa faca politia aeriana in Romania... Iar Romania e in NATO si are niste angajamente facute la intrarea in alianta. Iar serviciul de politie aeriana are implicatii majore si in aviatia civila...

5 comentarii:

Anonim spunea...

salutari de la un amic din vremea "harrier attack" rulat pe hc-85 sau tim-s...de acolo sa fi inceput pasiunea pt zbor? ;)

Mihai Grecea spunea...

Salut. Nu imi dau seama cine esti dar imi amintesc cu mult drag de anii aceia din copilarie... Oricum, microbul pentru aviatie era deja pe vremea cand butonam HC-ul85 si Tim-S-ul :)

Dragos B spunea...

ei...anii tineretii...concursuri de informatica, casa pionierilor, prof andronic, disco cimislia...remember?? :))
ma bucur sa citesc despre noile tale experiente, macar asa mai aflam unii de altii...:)
anonimatul de mai sus e dat de ora postarii, nu de cine stie ce secretomanie

Mihai Grecea spunea...

Salut Dragos,

Gata, imi amintesc tot :) Frumoase vremuri...

Tu pe unde esti?


Mihai

Dragos B spunea...

pai acum aproape 20 de ani, cand ne-am vazut ultimele dati, eram infectat cu microbul medicinei...si m-a tinut ceva...apoi am predat la facultate, doctorat, chirurgie...din astea...acum mi-a mai venit mintea la cap si-s la capitolul "afacereza": start-up, greenfield & stuff, chestii pamantesti...intre Iasi si Bacau

Blog Widget by LinkWithin