duminică, 14 septembrie 2008

Promisiune de demult neonorata pana acum

In primavara am facut niste zboruri in Delta Dunarii cu doua elicoptere de la Special Air Services. Povestea e lunga. In principiu a fost vorba despre o plecare cu YR-POL - IAR316B / Alouette III - Cu Valer Novac la mansa - de pe Baneasa pana la Somova, langa Tulcea si de acolo cu YR-SBS - AS 365 N1 Dauphin - cu Sorin Pintea la comenzi - pana la Sf. Gheorghe, apoi, de-a lungul tarmului pana la Portita. Traiectul a continuat peste lacul Sinoie, pe la Histria, pana la LRCK pentru realimentare. Iar de acolo, peste Navodari, Mamaia, Constanta, Medgidia, Cernavoda, A2, Afumati, Baneasa.

Un drum foarte interesant in care am putut compara cele doua elicoptere. Alouette-ul este un aparat senzational. Geamurile mari din cabina sunt extraordinare. Senzatia de plutire deasupra solului, mai ales in zborul la joasa inaltime, este fantastica. Nu se compara cu avionul. La Dauphin viteza de deplasare este atuul.

Iata cateva filmulete facute atunci - ramasesem dator cu ele si acum am gasit timp sa le postez. Sunt filmate cu aparatul de fotografiat asa ca nu au o calitate senzationala. Tenta albastra in cele filmate din Dauphin vine de la culoarea geamurilor.























Sunt doar o parte dintre filmari. E ceea ce am reusit sa urc pe Youtube. Poate mai reusesc sa urc cate ceva si le adaug aici.

Niciun comentariu:

Blog Widget by LinkWithin