marți, 30 septembrie 2008

Grecia: Două avioane nu au putut ateriza, din cauza controlorului aerian care dormea
ATENA / 18:41, 29.09.2008

Două avioane care erau pe punctul de a ateriza au trebuit să survoleze de mai multe ori, luni dimineaţă, un mic aeroport din Grecia, deoarece controlorul aerian de serviciu nu se trezise, a anunţat administraţia aviaţiei civile (Ypa).

Ministerul Transporturilor a solicitat demararea unei achete pe tema acestui incident, care a cauzat întârzierea unei curse interne regulate de la Atena şi a unui zbor charter din Slovacia, şi care a avut loc deasupra aeroportului de pe insula Lesbos, în nord-estul Mării Egee, a precizat Ypa.

Potrivit postului de televiziune public din Grecia, Net, controlorul aerian nu s-a trezit, întârziere pe care el a explicat-o prin faptul că telefonul său mobil, pe care îl folosea drept ceas deşteptător, s-a defectat.

Directorul aeroportului l-a sunat pe un coleg al controlorului în timp ce piloţii erau rugaţi să continue să survoleze insula. După o jumătate de oră de aşteptare, cele două avioane au putut ateriza în condiţii depline de siguranţă, a precizat Ypa.

Comisia Europeană a cerut Greciei ca, până la sfârşitul lui septembrie, să soprească măsurile de siguranţă pe aeroporturile sale, conform reglementărilor europene.


(Stire preluata de pe mediafax.ro)

Niciun comentariu:

Blog Widget by LinkWithin