duminică, 28 februarie 2010

Cu Cessna 182T in jurul lumii si apoi in Africa

Dan Goldenblum de la www.yankeeromeo.ro - care, apropo, Dane, nu mai e accesibil online! - mi-a trimis un link foarte fain. Este site-ul unui pilot din Danemarca, Jens Abildgaard, care s-a apucat de zbor in 2002, obtinand licenta PPL(A) si, ulterior, in USA, a obtinut si rating-urile pentru zbor instrumental, multiengine, sea plane si, in final CPL (pilot comercial).

Apoi si-a cumparat un avion Cessna 182T model din 2005, echipat cu Garmin 1000.





L-a cumparat din USA, l-a trecut peste ocean pe deasupra Groenlandei si apoi a zburat cu el in jurul lumii. Dupa traiectul circumterestru a plecat intr-un lung raid din Odense catre Africa de Sud. In momentul asta se afla in Djibouti si va decola de acolo, mai departe, maine.



Jens nu are nici un sponsor in spate si nici nu zboara pentru vreo cauza nobila. Zboara doar de dragul zborului si vrea sa impartaseasca tututor celor interesati experientele sale.







Va invit sa-i urmarim impreuna aventurile pe site-ul sau la adresa: http://www.hosbiz.com/index.php

3 comentarii:

AlexandruG. spunea...

Pfff, cat de frumos...
A treia poza arata exact "what's it all about" doar el si avionul, zbor, liniste si pace, cu adevarat deasupra problemelor cotidiene.
Foarte, foarte tare!

Anonim spunea...

Salut Mihai. Am si eu o intrebare in legatura cu examenul medical. Am o problema de vedere la ochiu' stang, am o ambliopie de -3,50 dioptrii dar la dreptul n-am probleme, crezi ca as putea trece examinare? as fi recunoscator daca imi poti lasa un mail dreamfornewmindxci@yahoo.com
FELICITARI PT BLOG!!!!

Mihai Grecea spunea...

Imi pare rau dar nu am cum sa te ajut cu aceasta informatie medicala. Cel mai bine ar fi sa treci pe la cabinetul de la Baneasa, din incinta Aviatiei Utilitare, sa pui o intrebare inainte de a face examenul medical.

Ma bucur ca iti place blogul. In ultima vreme nu am mai postat mare lucru desi am adunat o gramada de material. Am stat destul de prost cu timpul... Dar voi pune in curand o poveste aviatica foarte lunga si cu totul inedita.

Blog Widget by LinkWithin