luni, 1 martie 2010

Dubla sarbatoare la Muzeul Aviatiei

Sursa: Asociatia "Aripi Romanesti"
Foto: Mihai Atanasie Petrescu / Razvan Vizireanu /Dragos Dobre
Autor: Magdalena Rasnoveanu
Data: 01.03.2010

"La 20 de ani de la infiintare, Muzeul Aviatiei sarbatoreste alaturi de parteneri si colaboratori. Inca de la prima ora, sambata 27 februarie 2010, institutia si-a deschis portile pentru a primi personalitati din conducerea Statului Major al Fortelor Aeriene, fosti comandanti ai acestei categorii de forte si fosti si actuali angajati ai Muzeului Aviatiei, cadre militare in rezerva si in retragere. Toti cei prezenti au avut ocazia sa retraiasca momente importante din istoria muzeului, cu prilejul vernisarii expozitiei foto ,,Muzeul Aviatiei la douazeci de ani”.
Pastrand spiritul de sarbatoare, Muzeul Aviatiei a dorit recunoasterea oficiala a meritelor colaboratorilor si partenerilor sai, printre acestia numarandu-se, in mod deosebit si Asociatia “Aripi Romanesti”. Pentru colaborarea sa cu Muzeul Aviatiei si activitatea de intensa promovare a aviatiei romane, Asociatia a primit, prin presedintele sau, Mihai Floriean, diploma de excelenta si placheta aniversara "Muzeul Aviatiei la 20 ani". Insemnele recunoasterii meritelor Asociatiei au fost primite din mainile sefului Statului Major al Fortelor Aeriene, dl. general-maior dr. Ion-Aurel Stanciu, de catre dl. vicepresedinte Dragos Dobre.







Aceasta recunoastere oficiala a meritelor sale este prima de asemenea natura pentru Asociatia “Aripi Romanesti”, care inca de la infiintarea sa in noiembrie 2008 s-a angajat in proiecte avand un impact direct in pastrarea si promovarea istoriei aviatiei.
Printre cele mai semnificative evenimente desfasurate in ultimul timp in parteneriat cu Muzeul Aviatiei se numara comemorarea omului, pilotului si scriitorului Doru Davidovici 20 aprilie 2009 - 20 de ani de la ultima decolare, expozitia de fotografie aviatica “Fotoavia” 2009 si expozitia de fotografie comemorativa “Asul Regasit... Centenar Dan-Valentin Vizanty”.

Dincolo de atmosfera de sarbatoare pe care toti participanti au resimtit-o sambata, ziua aniversarii Muzeului Aviatiei cu siguranta nu va atarna ca un simplu eveniment in sirul nesfarsit al acestora, avand o semnificatie deosebita pentru membrii Asociatiei “Aripi Romanesti”. Purtati de vesnice straduinte si initiative curajoase, cu totii promit sa actioneze in linie ascendenta in urmatoarea perioada."

Un comentariu:

mihaiatanasie spunea...

Felicitari pt "Aripi Romanesti"! Este o prima distinctie dintr-un lung sir.
Mihai Atanasie Petrescu

Blog Widget by LinkWithin