vineri, 3 octombrie 2008

Noi reguli la Clinceni

Noi instructiuni pentru exploatarea aerodromului Clinceni - Bucuresti

In data de 27.09.2008 La Aeroclubul "Aurel Vlaicu" Clinceni a avut loc o sedinta cu pilotii si detinatorii de avioane ultrausoare care isi desfasoara activitatea in cadrul aeroclubului de la Clinceni, pentru a hotara noile reguli de exploatare ale aerodromului.
In cadrul acestei sedinte, la care au participat reprezentanti ai conducerii Aeroclubului Romaniei si conducerea Aeroclubului "Aurel Vlaicu", s-au abordat mai multe probleme comune aeroclubului si ultrausoristilor. Una din aceste probleme a fost limitele turului de pista si noile repere si inaltime de care se vor tine cont in executarea acestuia. Ca urmare, noua inaltime de tur de pista va fi 200 de metri cu un maxim de 250 de metri in timpul activitatii planorului, depasirea sau zborul sub acesta inaltime fiind interzisa. De asemenea s-a discutat si despre convorbirile radio in vederea reducerii acestora pana la un minim necesar din cauza aglomerarii traficului in zona aerodromului.

Un alt punct dezbatut la sedinta a fost nevoia unui manual special pentru ultrausoristi fiind discutata baza de date dupa care acest manual va fi alcatuit. Avantajele acestui manual fiind disponibilitatea unei baze de date specializate si reducerea acelei parti din materia actuala care nu era necesara pentru pilotii ultrausoristi. Odata alcatuit acest manual el va trebui aprobat de Ministerul Transporturilor si Aeroclubul Romaniei pentru ca redactarea testelor de licenta sa poate fi facuta dupa acesta.

Sedinta s-a incheiat cu semnarea unui proces verbal ce va trebui semnat de toti participantii la activitatea de zbor cu aeronave ultrausoare, dosarul cu noile reglementari de exploatare fiind disponibil la cladirea Aeroclubului "Aurel Vlaicu".

Stire preluata de pe Magazin Aeronautic.

Niciun comentariu:

Blog Widget by LinkWithin