luni, 26 noiembrie 2007

Fost aerodrom militar, uitat de toata lumea




La Stanesti, in apropiere de Targu Jiu, a fost, intre cele doua razboaie mondiale, un aerodrom militar. Avea pista inierbata si hangare. La Stanesti a fost relocata scoala de aviatie de la Bucuresti in perioada Razboiului al doilea. Si tot acolo si-a terminat scoala de zbor Regele Mihai I.








Astazi locul este folosit ca islaz. E situat la marginea satului, pe partea stanga cum intri in sat dinspre Targu Jiu.













Am facut asta vara un drum pana acolo sa vad daca pista mai exista si daca mai poate fi folosita.

Cred ca pentru ULM se poate folosi fara probleme. Hangarele nu mai exista. Se vad doar fundatiile - braie de beton armat itindu-se prin pielea paroasa a pasunii.

Aerodromul mai este folosit din cand in cand de catre aviatia utilitara atunci cand vin AN 2-urile sa stopeasca padurile cu insecticid. Locurile acolo, in Gorj, sunt foarte frumoase. Cheile Sohodolului sunt la doi pasi. Manastiri, pesteri, munti. Locuri frumoase de survolat si de batut cu piciorul.

Se pare ca la Pestisani, la cativa kilometri de Stanesti, primaria satului a facut un mic aerodrom comunal pentru ultrausoare.

Stanestiul poate fi interesant si pentru zbor IFR pentru ca e in apropiere si un VOR/DME, la Targu Jiu, si poti nimeri usor aerodromul.

Niciun comentariu:

Blog Widget by LinkWithin