joi, 14 ianuarie 2010

Goger Attila zboara in Dubai alaturi de Veres Zoltan si Mark Jefferies

Goger Attila, membru al Lotului National de Acrobatie al Romaniei si al formatiei Hawks of Romania, zboara in aceste zile in Dubai alaturi de ilustrii piloti acrobati Veres Zoltan si Mark Jefferies facand demonstratii cu prilejul competitiei Dubai International Parachuting Championship and Gulf Cup 2010.





Goger zboara pe un avion Extra 300S apartinand lui Veres Zoltan, aparat care a putut fi vazut cel mai recent in Romania la Sirnaville in 2009.



Cum Veres Zoltan, detinator al numeroase titluri mondiale si recorduri (de 5 ori in Guiness Book) nu mai are nevoie de nici o prezentare in Romania, voi scrie cateva lucruri despre Mark Jefferies, pentru cei care nu-l cunosc.



Mark Jefferies este multiplu campion de acrobatie al marii Britanii (de 9 ori!), de 10 ori membru al Lotului Britanic de Acrobatie. Un aviator de mare clasa, cu peste 3000 de ore de zbor.
Zboara din 1980 si participa la demonstratii aeriene din 1984. A pilotat pana acum peste 130 de tipuri de avioane, de la ultrausoare pana la avioanele cu motor cu reactie precum Hawker Hunter sau Hawk.

A zburat in numeroase ocazii la demonstratii aeriene si competitii in toata Europa dar si in Australia si Noua Zeelanda.
In 1997 a concurat in etapa emisferei sudice a cursei Reno, in Tasmania. Detine un brevet BCPL cu autorizare pentru zboruri demonstrative la inaltimi de 30ft si acrobatie in clasa unlimited la inaltimea de 50ft pentru avioane din grupele A si B.
Pentru avioanele L-29 si YAK 11 este autorizat sa zboare la inaltimile minime de 100ft si 200ft (zbor acrobatic). Este calificat sa zboare ca lider in formatii mari de avioane. A zburat cu formatia Aerostars timp de 4 ani in pozitiile cu numerele 2, 4, 6 si 7. A activat si ca pilot cascador pentru mai multe filme.
Zboara in cadrul competitiei AeroGP. Romanii l-au putut vedea la AeroGP Mamaia in 2008.





Mark zboara acum cu un avion Extra 330SC - identic cu cel pe care tocmai l-a cumparat Aeroclubul Romaniei (platit partial din banii incasati pe asigurarea lui YR-EWD...).

Intre 27-30 ianuarie cei trei vor evolua solo si in formatie si la mitingul Al Ain Aerobatic Show 2010. Site-ul www.airsports.tv va transmite live demonstratiile incepand cu data de 28 ianuarie!

Iata si doua promo-uri ale editiei de anul acesta a evenimentului.





O parte dintre pozele pe care le-am postat provin de la Goger Attila si au fost postate de catre VIC de la Cluj pe Romanian Spotters. Mai multe imagini din seria respectiva puteti vedea aici.

3 comentarii:

Magda Rasnoveanu spunea...

Intr-o buna zi, Goger Attila isi va dori sa zboare alaturi de mine.
eei da, un vis, dar cine spune ca nu se poate indeplini? :))

Frumos eveniment...

Mihai Grecea spunea...

Magda, ai inceput scoala de zbor? Am vazut ceva pe blogul tau dar n-am inteles daca vei face scoala sau mai sunt etape de preselectie.

Ce licenta vrei sa obtii? PPL? ULM?

Magda Rasnoveanu spunea...

da, sunt niste etape de preselectie(cei de la aeroclub nu stiau nici ei, insa, detaliile, in ziua in care m-am inscris, dar am inteles ca e vorba de cateva teste mate+fizica). M-am decis oricum...Voi incepe usor cu ULM si voi continua cu ceva mai mare... Voi merge mai departe si...anul acesta dau admitere la AFA.antrenamentele le-am inceput de 6 luni, sunt in forma, deci singurul lucru de care mai am nevoie acum este un gram de noroc. :)

Blog Widget by LinkWithin