marți, 29 ianuarie 2008

Avion ultrausor prabusit la Suceava

Antena 3 posteaza stirea pe site.

O postez si aici, ca atare, urmand sa revin cu detalii daca mai apar.

AVION PRĂBUŞIT ÎN SUCEAVA. DIRECTORUL COMBINATULUI DE CELULOZĂ A MURIT






Directorul combinatului de celuloză şi hârtie AMBRO SA Suceava, Eric Rossman, a murit, marţi la prânz, după ce avionul particular în care se afla s-a prăbuşit într-o pădure. Avionul a căzut în zona localităţii sucevene Siminicea, a confirmat prefectul de Suceava Orest Onofrei. Avionul de mici dimensiuni, de două locuri, era în proprietatea omului de afaceri francez. Eric Rossman pilota avionul şi se afla singur la bord, el plecând de la Aeroclubul Suceava pentru a efectua un zbor de antrenament.

Persoana care a anunţat serviciul de ambulanţă şi a văzut accidentul a declarat că motorul avionului s-a oprit şi aeronava s-a prăbuşit cu vârful în pământ. În urma impactului cu solul, pilotul a murit strivit.

Primarul comunei Siminicea, Gheorghe Haliţa, a declarat că avionul s-a prăbuşit la aproximativ 500 de metri de o zonă locuită, cu case, şi că nu a avut loc nicio explozie, iar avionul nu este extrem de deteriorat, fiind deformată doar partea din faţă a acestuia.

Echipele speciale s-au deplasat de urgenţă la faţa locului, unde au demarat cercetările. Ambulanţa şi serviciul de descarcerare au intervenit la locul accidentului. Sunt aşteptaţi şi reprezentanţi ai Inspectoratului Aviaţiei Civile şi ai Ministerului Transporturilor pentru a cerceta cauzele producerii accidentului.

LOCUL ACCIDENTULUI AVIATIC


Directorul general adjunct al Ambro Suceava, Eric Rossmann, obţinuse brevetul de zbor în anul 2007, a declarat Dan Asmarandei, comandantul Aeroportului Suceava. Avionul care s-a prăbuşit este unul de tip Polaris FK 14, avion ultrauşor, cu numărul de înmatriculare YR5149.


Directorul general al Autorităţii Aeronautice Civile, Florea Geica, a declarat că pilotul a depus planul de zbor în jurul orei 9.00, iar aparatul s-a prăbuşit, potrivit informaţiilor pe care le-a primit de la Poliţie, în jurul orei 10.00.

Niciun comentariu:

Blog Widget by LinkWithin