duminică, 28 februarie 2010

Cu Cessna 182T in jurul lumii si apoi in Africa

Dan Goldenblum de la www.yankeeromeo.ro - care, apropo, Dane, nu mai e accesibil online! - mi-a trimis un link foarte fain. Este site-ul unui pilot din Danemarca, Jens Abildgaard, care s-a apucat de zbor in 2002, obtinand licenta PPL(A) si, ulterior, in USA, a obtinut si rating-urile pentru zbor instrumental, multiengine, sea plane si, in final CPL (pilot comercial).

Apoi si-a cumparat un avion Cessna 182T model din 2005, echipat cu Garmin 1000.





L-a cumparat din USA, l-a trecut peste ocean pe deasupra Groenlandei si apoi a zburat cu el in jurul lumii. Dupa traiectul circumterestru a plecat intr-un lung raid din Odense catre Africa de Sud. In momentul asta se afla in Djibouti si va decola de acolo, mai departe, maine.



Jens nu are nici un sponsor in spate si nici nu zboara pentru vreo cauza nobila. Zboara doar de dragul zborului si vrea sa impartaseasca tututor celor interesati experientele sale.







Va invit sa-i urmarim impreuna aventurile pe site-ul sau la adresa: http://www.hosbiz.com/index.php

marți, 16 februarie 2010

Doua filmulete de promovare pentru Iacarii Acrobati

Asociatia Aripi Romanesti a realizat in colaborare cu FatCat doua filmulete de promovare ale celebrei de-acum formatii romanesti de acrobatie cu avioane Yak 52TW Iacarii Acrobati.

Delectati-va cu ele si remarcati incepand de la minutul 01:16 o frumoasa si dificil de executat figura acrobatica realizata de Dan Stefanescu cu YR-UAA - Lomcevak. E o figura care se poate face destul de greu cu Yak 52. Insa YR-UAA este un avion modificat: mult usurat, elice cu diametru mai mare s.a.

Teaser-ul:


Si filmuletul intreg:

joi, 11 februarie 2010

Patty Wagstaff in Romania. Doar un vis frumos?

Pe un forum de aviatie romanesc a aparut de curand o ipoteza de lucru: Patty Wagstaff in Romania. Cu speranta ca o astfel de prezenta de exceptie la una dintre demonstratiile aviatice de la noi va fi posibila in vara asta, postez un filmulet cu o demonstratie a exceptionalei aviatoare americane pe care a sustinut-o in 2009.


joi, 4 februarie 2010

ASUL REGASIT... Centenar Dan-Valentin Vizanty la Muzeul Aviatiei



COMUNICAT DE PRESA: Asul regasit... CENTENAR DAN-VALENTIN VIZANTY, 6 februarie 2010

Ana Maria Vizanty impreuna cu Asociatia "Aripi Romanesti" organizeaza o expozitie de fotografie comemorativa pentru a marca 100 de ani de la nasterea pilotului Dan-Valentin Vizanty (1910-1992), aflat la comanda Grupului 6 Vanatoare (IAR-80) in 1944.

Expozitia va fi prezentata la Muzeului Aviatiei din Bucuresti si va cuprinde fotografii din colectii private ce au ca subiect viata si cariera lui Dan-Valentin Vizanty precum si reproduceri ale articolelor din presa anilor '40 despre Dan-Valentin Vizanty.

Vernisajul expozitiei va avea loc pe data de 6 februarie 2010, la ora 11.00, avand ca reper proximitatea zilei de nastere a lui Dan-Valentin Vizanty (9 februarie 1910).

La vernisaj, invitatii speciali gral. av.(r) Ioan Dicezare, gral. av.(r) Ion Dobran, Dan Antoniu si Dan Melinte vor face prezentarea vietii si activitatii pilotului Dan-Valentin Vizanty, comandantul Grupului 6 Vanatoare (IAR-80) si vor sustine o serie de scurte discursuri privind avionul IAR-80 si grupurile de vanatoare ce l-au folosit precum si despre ziua de 10 iunie 1944. Publicul va putea achizitiona volumul: "Vanatorul IAR-80 - istoria unui erou necunoscut", la pret promotional si direct de la dl. Dan Antoniu, autorul volumului.

Expozitia omagiala va putea fi vizitata in intervalul 6 februarie 2010 – 19 aprilie 2010, la Muzeul Aviatiei din Bucuresti, intr-un spatiu special amenajat.

Dan-Valentin Vizanty (Botosani, 09.02.1910 - Paris, 12.11.1992), pilot de vanatoare, comandant de escadrila si de grup cu gradul de lt. comandor aviator, a comandat Escadrila 43 Vanatoare PZL-11F intre iunie 1941 si august 1942, pentru ca de la 1 august 1943 pana la 23 august 1944 sa fie comandantul Grupului 6 Vanatoare (IAR-80) ce avea ca misiune apararea Bucurestiului si a zonei petroliere Ploiesti, in timpul bombardamentelor anglo-americane.
De la 23 august 1944 a comandat Grupurile 1 si 6 Vanatoare pentru ca apoi, in cadrul Corpului Aerian Roman sa continue campania din vest (Transilvania, Ungaria, Cehoslovacia) la comanda Grupului de Vanatoare nr. 1 (de la 8 septembrie 1944 pana in august 1945).
Pentru faptele sale, Dan-Valentin Vizanty primeste Ordinul Mihai Viteazul acordat de Regele Mihai. Dupa instalarea regimului comunist, este marginalizat, pentru ca mai tarziu sa fie arestat pentru uneltire contra noului regim.

Asociatia "Aripi Romanesti" este o organizatie neguvernamentala si nepartizana, ce are ca scop promovarea aviatiei si a zborului in toate formele sale, si in special promovarea aeronauticii si a aviatiei romanesti in tara si peste hotare.

Pentru mai multe detalii, va rugam contactati:
Asociatia "Aripi Romanesti"
Dragos DOBRE - Vicepresedinte
Telefon: +4 0734.101.887
Fax: +4 0314.052.715
E-mail: pr @ aripiromanesti.ro
Web: http://www.aripiromanesti.ro
Sursa PDF: http://www.aripiromanesti.ro/ftp/comunicate/20100203_Comunicat_de_presa_DanVizanty.pdf


La realizarea acestui proiect mi-am adus si eu o contributie mica realizand posterul si celelalte materiale grafice care promoveaza expozitie. Tin mult la posterul asta pentru ca imi place cum am reusit sa sintetizez ideea de dialog temporal intre prezentul in care avioanele IAR 81C, simulate/zburate in simulatorul IL2 de catre tinerii de astazi, retraiesc/recompun povestile pe care cei precum Dan Vizanty le-au creat pe viu, ca tineri piloti militari, in urma cu multe decenii.

Blog Widget by LinkWithin