miercuri, 1 aprilie 2009

Mariana Dragescu si Simona Maierean

Libertatea, in mod surprinzator pentru un tabloid - aici este si meritul lui claudiup de pe Romanian Spoters dar si al domnului comandorul Paul Sandachi, directorul Muzeului Aviatiei din Bucuresti - publica un material despre o intalnire memorabila intre Mariana Dragescu, cea mai varstnica femeie pilot din Romania (97 de ani), fosta componenta a legendarei Escadrile Albe, si sublocotenentul Simona Maierean, 24 de ani, prima femeie pilot de avion supersonic in Fortele Aeriene Romane. Materialul poate fi vazut aici.

5 comentarii:

Florin spunea...

In ce consta examenul medical pentru admiterea la aeroclub ?
Este limita de inaltime pentru pilotii de aviatie civila? Eu am in jur de 1,70.
Astept rsp tale pe b0oli@yahoo.com sau la http://buli123.wordpress.com.
Multumesc anticipat.

Mihai Grecea spunea...

La Aeroclubul Romaniei stiu ca e o fisa medicala speciala. Nu e chiar ca la mine la PPL. Pentru PPL iti trebuie certificat medical clasa II. Pt CPL iti trebuie certificat medical clasa I. Am mai scris pe blog despre toate astea.

Cred ca nu ai absolut nici o problema cu inaltimea ta. De ce ai putea avea? Daca stii sigur ca nu ai probleme de sanatate cu urechea interna, vederea, auzul, plamanii, inima si... capul/psihicul poti merge fara griji la examenul pentru oricare dintre certificate.

Zburatorul... spunea...

esti la ppl la autoritate sau aeroclub? Ai cumva un id? eu sunt la aeroclub.

Mihai Grecea spunea...

Zburatorule, daca citesti pe blog o sa vezi ca de un an de zile despre asta scriu :) Despre unde fac scoala de pilotaj. Este la o firma privata, un FTO - flight training organisation.

Autoritatea Aeronautica Civila nu este un organism care face instruire pentru piloti. Este organismul care controleaza, supravegheaza si normeaza aviatia civila a unei tari. Doar FTO-urile si facilitatile de instruire sunt cele care instruiesc pilotii. Aeroclubul romaniei este facilitate de instruire PPL. Examenul se da la Autoritate. Aeroclubul este, insa, organizatia care supravegheaza, controleaza si instruieste, in acelasi timp, pilotii ULM.

Zburatorul... spunea...

Zi-mi te rog id-ul tau. Vreu sa te intreb ceva si nu pot pe blog. daca nu vrei sa il faci public uite-l pe al meu: stefanbel23 . te rog am nevoie de ajtor ( intrebari de ppl - dau examen duminica). ms

Blog Widget by LinkWithin