marți, 1 decembrie 2009

Cu un Piper Cub peste ghetar

Un film foarte frumos cu un zbor intr-un Piper Cub peste un ghetar din Alaska. Luat de pe blogul lui Kent Wien.


Glacier Takeoff from Jerry Kallam on Vimeo.

Zbor la Baneasa cu C182 si un zbor in zona cu C172

Sambata si duminica trecuta am avut putina activitate la Clinceni. Am ajuns la aerodrom alergand cat am putut de repede, venind de la Targul de Carte Gaudeamus. Aveam intalnire cu Dragan, proprietarul lui YR-SRB, si cu Steve, doi fosti colegi la scoala de pilotaj SAS. Dragan vroia sa ducem avionul la Baneasa ca sa-l alimentam.



Am decolat. Dragan a pilotat tot timpul, eu stand in dreapta si facand legatura radio. Zborul spre LRBS a fost fara probleme. Nu am executat zona de asteptare, traficul nefiind congestionat. Am aterizat pe pista 07, cu un usor vant de spate, si am iesit pe taxiway D pana la platforma Academiei de Aviatie Civila.

La hangar l-am intalnit si pe domnul Marian Saitoc, coordonatorul facilitatii de maintenance a SSAAvC si fostul nostru instructor de Cunoastere a avionului la ground school. Am stat putin la povesti si ne-a facut si o mica demonstratie de diagnoza a avionului cu endoscopul.

Dupa alimentare, am pornit, am rulat pe TWY D pana la pozitia de asteptare RWY 07 si decolat inapoi spre Clinceni. La inaltimea de siguranta am virat stanga si apoi pe cap 250, inapoi, peste IKEA, spre NDB BSW si apoi spre Clinceni.

Pe drum, insa, am avut o mica problema cu receptia in castile mele si legatura radio s-a facut cu putina dificultate, mai ales la intrarea in zona la Clinceni. Insa, pana la urma, totul a fost ok. Probabil ca este o problema cu un buton al statiei/intercomului pentru ca dupa aterizare si oprirea motorului am repus contactul si am facut un radio ckeck cu Startul. Totul mergea ok...

Duminica am zburat din nou. Doar jumatate de ora - o zona foarte scurta. Am exersat cu Bogdan Martin chandelle si diverse maniabilitati. Din pacate nu am avut multa vreme pentru ca ne-am batut mai multi pe avion duminica.

Cat am asteptat sa-mi vina randul la zbor, am facut si cateva fotografii, profitand de o lumina foarte buna.





















Astazi incerc sa merg din nou la zbor, daca se va ridica ceata dupa ce se ridica interdictia de zbor data de armata pentru defilarea de Ziua nationala.

UPDATE: La 14.30 local time vizibilitatea nu permitea decat cel mult ture de pista. Iar eu vroiam sa merg intr-o zona la Clinceni. Asa incat zborul de azi e compromis. Ramane sa zbor, probabil, in weekend.

Blog Widget by LinkWithin